CCleaner asennus ja peruskäyttö-opas

Lisätiedot tästä

Kuvaus

CCleaner on ilmainen suomenkielinen Windows-käyttöjärjestelmälle kehitetty rekisterin puhdistusohjelma ja väliaikaistiedostojen poistotyökalu. Ohjelma suorittaa tarkistukset nopeasti, huolellisesti ja turvallisesti. Ohjelmaa voi käyttää ihan perus asetuksilla eli älä muuta niitä ellet tiedä mitä teet. Ohjelma ei poista mitään tärkeitä tietoja kiintolevyltä, kuten dokumentteja.

Asennus

1.) Eli aluksi ladataan ja asennetaan itse ohjelma (ellei ole jo koneella): CCleaner 2016

CCleaner Lataa uusin versio.. ..työpöydällesi

ccleaner3

2.) Tuplaklikkaa työpöydällä olevaa ccsetup.exe tiedostoa niin asennus alkaa. Suomi pitäisi olla valmiina, ellei niin vaihda ja paina Ok:

ccleaner

Paina seuraava.

ccleaner

3.) Sinun pitää hyväksyä sopimus että voit käyttää ohjelmaa..

ccleaner

..ja paina sitten seuraava.

ccleaner

Poista ruksi!

4.) Tässä vaiheessa poista ruksi nuolen kohdasta. Turha asennella tommosia kylkiäisiä mistään ohjelmasta vaan aina erikseen asennus vaikka tuolle Chromelle!

CCleaner versio 5.45 kannattaa skipata kokonaan, linkki uutiseen.

(kuva päivitetty 2018)

5.) Näin ohjelma on asennettu!

ccleaner

Asetukset

Ohjelmaa voi käyttää oletusasetuksilla mutta itse olen ottanut monitoroinnin ja tietojen lähetykset pois.
Monitorointi asetukset, ruksit pois.
Yksityisyysasetukset, ruksit pois.

Turhien tiedostojen poisto

1.) Avaa CCleaner tuplaklikkaamalla ohjelman pikakuvaketta niin ohjelma aukeaa.

Paina Puhdistaja- välilehdellä Aja CCleaner (Jos painat Tutki niin ohjelma ei poista mitään, ainoastaan näyttää poistettavat).

Huomio! Ohjelma poistaa oletuksena mm. selaimen / selainten sivuhistoria tiedot, evästeet ym.! Voit halutessasi määrittää ettei esim. Firefoxin sivuhistoriaa tyhjennetä CCleanerin asetuksista poistamalla ruksin haluamasta kohdasta.

ccleaner12

2.) Tulee varmistus

ccleaner

Paina Ok niin etsintä alkaa.

3.) Näin tuli poistettua turhia tiedostoja kiintolevyä täyttämästä! Tässä esimerkissä poistettiin vain reilut 169 Megatavua mikä on vähän. Tavaraa voi poistua paljon enemmänkin riippuen koneestasi.

Rekisterin siivous

CCleaner ohjelmalla saa myös siivottua Windowsin rekisterin turhista rekisterimerkinnöistä. En suosittele putsaamaan rekisteriä ellet ole varma mitä olet tekemässä.

Huom. kannattaa lukea ensin Nekon artikkeli ennen rekisterin putsausta. Luo järjestelmän palautuspiste aina ennen kuin siivoat jollain ohjelmalla rekisteriä.

1.) Avaa CCleaner ja mene Rekisteri– välilehdelle ja paina sieltä Etsi rekisterin virheitä

2.) Löydettyään virheitä (voi olla paljonkin, tässä esimerkissä löytyi vain 21 virhettä) paina Korjaa valitut rekisterin virheet niin ohjelma kysyy Haluatko varmuuskopioida muutokset rekisteriin? Vastaa kyllä.

3.) Tallenna varmuuskopio sinne mistä löydät sen tarvittaessa jos joku menee pieleen. Tässä esimerkissä tallennan Omiin tiedostoihin.

4.) Sitten valitse Korjaa kaikki valitut virheet

5.) Paina Sulje

Näin olet varmuuskopioinut ja siivonnut rekisterin!

Yhteenveto ja vinkit

Ohjelmaa voi siis käyttää ihan perus asetuksilla eli näitä allaolevia esimerkkejä ei tarvitse välttämättä tehdä! Olen itse poistanut kaikki mitä ohjelma ehdottaa. 1.) Olen ottanut ruksin pois kohdasta (kun mm. Afterdawnilla niin suositellaan tekemään) Poista vain yli 48 tuntia vanhat tiedostot Windowsin tilapäiskansiosta. Valinnat-välilehdeltä > ”Lisäasetukset” > Poista vain yli 48 tuntia vanhat tiedostot… (poista ruksi)

2.) Sitten kun valitsee hiiren oikealla Roskakorin kohdalta Aja CCleaner..

.. niin voi poistaa turhat tiedostot (tyhjentää roskakorin samalla) ilman itse ohjelman aukaisua (ellet ole muuttanut tätä asetuksista).

Huomio! Kaikki omalla vastuulla! Itsellä ei ole ikinä ollut mitään ongelmia ohjelman kanssa mutta ongelmiakin voi tulla! Jos ongelmia tulee niin kannattaa keskustelupalstoilta tms. hakea apua esim. Afterdawn on hyvä paikka.

Viimeksi muokannut Sammy. 22/9/2011: Hardware linkki lisätty

Viimeksi muokannut Sammy. 2/8/2018: Mikrobitti linkki lisätty

Viimeksi muokannut Sammy. 20/3/2019: lisätty Windows 10: llä turhien tiedostojen poisto

12 Replies to “CCleaner asennus ja peruskäyttö-opas”

 1. Hei, mitenkä tuosta saa pv.määrät näkyviin ? esim millon sivustolla on vierailtu jne.
  On käytössä tuo v2. 36.1233 versio.

 2. Voiko tuolla poistaa ohjelmia koneelta kokonaan? Kun poistin messengerin koneelta poista ja tyhjentämällä roskakorin ja nyt tähän ei voi asentaa uutta messengeriä. Väittää että tässä on joku messengeri vaikkei pitäs olla. Eli miten voin tuolla ohjelmalla poistaa jo roskakorista tyhjennetyt ohjelmat?

 3. Suosittelen ensisijaisesti ohjelmien poistoon Windowsin omaa lisää/poista osiota, ohje ohjelman poistoon täällä sekä täällä.

  CCelanerin Työkalut– välilehdellä on Poista sovelluksia kohta jos sitä haluaa käyttää, itse en ole tätä käyttänyt koskaan.

 4. Anteeksi häiriö, mutta kun tunnut tietävän koneista jotain niiin latasin windows live messengerin, mutta nyt kone sanoo että pitäs ladata joku wldlog.dll että aukasee ton mesen, niin mikähän se on?

 5. En osaa neuvoa, kannattaa pistää vaikka tänne kysymys missä on paljon lukijoita niin todennäköisesti joku osaa vastata ongelmaan.

  Samaten kannattaa kertoa kysymyksessä oma käyttöjärjestelmä, onko viruksia ym. tarkistettu sekä mahdollisimman tarkka kuvaus ongelmasta eli miten alkoi jne. Näin saat huomattavasti paremmin apua 🙂

  Ohjeet

 6. Asentui ihan ok mutta sitten kun piti ajaa niin vaatii rekisteröitymisen joka on mahdollinen ainoastaan maksamalla 29 ja jotakin taalaa. Eikö siis olekaan ilmainen!!??

 7. Tarkoitatko nyt Ccleaner ohjelmaa mikä EI vaadi rekisteröintiä ja on ilmainen? Latasitko sen ohjelman kotisivulta?  :mrgreen:

  • Ohjelmat kannattaa ladata ohjelman kotisivuilta tai varmasti luotettavalta sivustolta.

 8. Hyvä Sammy vastaa sinä 74 vuotiaalle mummolle, jolla microsoft vaihtoi Hotmailin Outlookiin ja nyt on mm. saapuneet kirjeet menee osittain poistettuihin, mitan minä saan se tulemaan saapuneisiin. Mistään en saa vastausta. Tai osaatko neuvo mistä minä löydän paikan josta saa tietoa. Netti ei vastaa tai ylläpitäkjät.
   
  Kiitos Sirkka Mummo 🙂

 9. Moi Sirkka, mene sinne poistettuihin viesteihin ja pistä ruksi haluttujen viestien kohdalle ja sitten yläriviltä Siirrä kansioon– kohdasta saat siirrettyä halutut viestit vaikka Saapuneet kansioosi.
  Täällä lisää ohjeita

  Sammy

 10. Mikrobitin uutisessa mainitaan että:

  Betanewsin mukaan CCleanerin uudesta ilmaisversiosta 5.45 on poistettu kokonaan yksityisyysasetukset, minkä lisäksi sovellukseen on lisätty tietoa Avastille lähettävä ominaisuus.

  Itsellä on 5.44.6575 versio enkä aio päivittää tuohon uuteen versioon ja päivitykset otettu pois päältä Ccleanerin asetuksista. Pitänee siirtyä vaikka mainittuun avoimen lähdekoodin vastaavaan BleachBit ohjelmaan aikanaan.
  Yllä oleva opas on vanha mutta perustoiminnot samat eli jätän näkyviin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*