Videon konvertointiopas

Tänä on konvertointiopas ilmaiselle Internet Video Converter (IVC) – ohjelmalle että kuinka konvertoida videot niin että toimii mm. Movie Makerissa (WMM).

Kuvaus: Esim. jotkut digikamerat tallentaa videot .MOV tiedostoksi eli silloin ne ei toimi Movie Makerissa sellaisenaan eli pitää konvertoida se sopivaan muotoon. Uudessa Windows 7: ssa toimii myös .mov -tiedostot, siinä on uusittu Elokuvatyökalu mikä ladataan Live.comista. 1.) Ensin lataa uusin versio tästä ilmaisesta ohjelmasta täältä työpöydällesi (Huom. lataa Ansi-versio kuten kuvassa, joku noista kolmesta vaihtoehdosta, rullaa sivua alaspäin kunnes tulee kuvan näkymä, tässä ohjelmaversio 2.50)

Hyvä sääntö on että lataa kaikki ohjelmat ohjelman kotisivuilta (tai luotettavalta sivustolta) ettei tule niitä viruksia ym. 2.) Asenna ohjelma tuplaklikkaamalla ladattua .exe tiedostoa. (Vistassa asennetaan järjestelmän valvojana eli hiiren oikealla napilla tiedoston päältä -> Suorita järjestelmänvalvojana).

Kun asennus on valmis niin paina Close (sulje)-nappulaa.

Huom! Vista käyttöjärjestelmässä suositellaan asentamaan tämä ohjelma muualle kuin normaaliin “Program Files” -kansioon eli asenna (install) se vaikka kuvan mukaan C-kansioon, muilla käyttöjärjestilmillä kuten esim. Xp: llä asennetaan normaalisti “Program Files” kansioon (ei pakko juuri c-kansioon mutta tässä esimerkissä näin):

(Oman käyttöjärjestelmän saa selville klikkaamalla alhaalta vasemmalta Käynnistä -> Oma tietokone -> Ominaisuudet hiiren oikealla namiskalla) Kun ohjelma on asennettu niin ladatun asennustiedoston voi poistaa.

Videon konvertointiopas alkaa

3.) Avaa ohjelma työpöydän pikakuvakkeesta tuplaklikkaamalla:

4.) Siirry Transcoder-välilehdelle (nuoli 1):

Tee numerojärjestyksessä seuraavat: – Valitse haluamasi video koneeltasi (nuoli2) – Sitten valitse formaatti miksi tiedosto muutetaan (konvertoidaan) eli Xvid (nuoli3) – Tämän tehtyäsi vahvista formaatti (nuoli4) – Varmista että pallo FFmpeg (default) on valittu Sitten paina lopuksi Convert now-nappulaa (nuoli6) niin ohjelma alkaa konvertoimaan tiedostoa .avi päätteiseksi videoksi minkä WMM hyväksyy:

Tämän kesto riippuu tiedoston koosta sekä koneesi nopeudesta esim. itsellä 167 megatavun tiedosto (.wmv -> .avi) kestää vain 4 minuuttia (komentorivi aukeaa ja sulkeutuu kun konvertointi on valmis). Tässä tuetut formaatit:

Formats (Import) flv,mov,mpg,mpeg,vob,asf,divx,wmv,avi,mkv,mp4,3gp,ogm,ogg,qt, rm,ram,rmvb,dat,mod,dpg,mts
Formats (Export) AVI (DivX, Xvid, DV, Direct Stream Copy, Uncompressed, Mjpeg)MOV (Quicktime)WMV (Zune, Windows Media)MPG (Mpeg1, Mpeg2, Mpeg4, Mpeg VCD/SVCD/DVD)MP4 (h464, AppleTV, iPod, iPhone, PSP)3GP (Mobile phone)FLV (Streaming Flash)SWF (Flash Animation)

5.) Näin! Valmista tuli! Helppoa eikö totta? Tiedosto on samassa paikassa kuin lähdevideosi ja videon nimen lopussa lukee suluissa (converted) ja tiedostopääte on .avi päätteinen. Nyt se kelpaa Movie Makeriin. Movie Makerin tuetut tiedostot: Voit tuoda seuraavilla tiedostotunnisteilla varustettuja tiedostoja Windows Movie Makeriin käytettäväksi projektissa:

Videotiedostot: .asf, .avi, dvr-ms, .m1v, .mp2, .mp2v, .mpe, .mpeg, .mpg, .mpv2, .wm ja .wmvÄänitiedostot: .aif, .aifc, .aiff, .asf, .au, .mp2, .mp3, .mpa, .snd, .wav ja .wma Kuvatiedostot: .bmp, .dib, .emf, .gif, .jfif, .jpe, .jpeg, .jpg, .png, .tif, .tiff ja .wmf ————————————-

Windows Liven elokuvatyökalun tuetut tiedostotyypit

Voit lisätä seuraavanlaisia video-, kuva- ja äänitiedostoja Windows Liven elokuvatyökaluun.

Videotiedostot:
Videotiedostotyypit (muoto) Tiedostotunnisteet
Windows Media Video (WMV) -tiedostot .wmv
Windows Media -tiedostot .asf ja .wm
AVCHD-tiedostot .m2ts ja .m2t
Apple QuickTime -tiedostot .mov ja .qt
DV-AVI-tiedostot .avi
Microsoftin tallennetut tv-ohjelmatiedostot .dvr-ms ja .wtv
MPEG-4-elokuvatiedostot .mp4, .mov ja .m4v
MPEG-2-elokuvatiedostot .mpeg, .mpg, .mpe, .m1v, .mp2, .mpv2, .mod ja .vob
MPEG-1-elokuvatiedostot .m1v
Motion JPEG -tiedostot .avi ja .mov
Valokuvatiedostot
Kuvatiedostotyypit (muoto) Tiedostotunnisteet
JPEG (Joint Photographic Experts Group) -tiedostot .jpg ja .jpeg
TIFF (Tagged Image File Format) -tiedostot .tif ja .tiff
GIF (Graphics Interchange Format) -tiedostot .gif
Bitmap-tiedostot .bmp
PNG (Portable Network Graphics) -tiedostot .png
HD-valokuvatiedostot .wdp
Äänitiedostot
Äänitiedostotyypit (muoto) Tiedostotunnisteet
Windows Media Audio (WMA) -tiedostot .asf, .wm ja .wma
PCM (Pulse-code Modulation) -äänitiedostot .aif, .aiff ja .wav
AAC (Advanced Audio Coding) -äänitiedostot .m4a
MP3-äänitiedostot .mp3

Pistetääs tähän vielä linkki että missä on listattuna paljon eri ilmaisia ohjelmia kuten Videon editointiohjelmia, muunnosohjelmia kuten tämä IVC jne. laidasta laitaan:

www.murobbs.plaza.fi

Over and out Sammy

One Reply to “Videon konvertointiopas”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*