Microsoft Security Essentials asennus ja peruskäyttö

Microsoft Security Essentials (MSE) on virusten ja haittaohjelmien torjuntaan tarkoitettu virustorjunta ohjelmisto. Security Essentials on ilmainen Suomenkielinen ohjelmisto ja sen avulla voit suojatua niin viruksia kuin muitakin haittaohjelmia vastaan. Ohjelma on erittäin helppokäyttöinen ja sopii mainiosti alottelijoille. Ohjelma pärjäsi myös hyvin Av-comparatives.org testeissä (May 2010)

Virustorjunta.netin käyttäjä JasuK kuvaus ohjelmasta:

Microsoftin tarjoama helppokäyttöinen ja tehokas ratkaisu haittaohjelmia vastaan. Ohjelma on heti asennuksen jälkeen valmis, eikä tarvitse erillistä säätöä toimiakseen mahdollisimman tehokkaasti, eikä myöskään vaadi rekisteröitymistä tai näytä mainoksia. Ohjelman säätövara on kuitenkin aika olematon, mutta muuten kyllä loistava ratkaisu oman koneen reaaliaikaiseksi suojaksi; etenkin kun ohjelman ilmoittamat haittaohjelmat ovat lähes poikkeuksetta oikeastikin aina haitallisia. MSE poistaa Windows Defenderin käytöstä, koska MSE tunnistaa monien haittaohjelmien ohella myös kaikki Windows Defenderin tunnistamat haittaohjelmat, joten molempia ohjelmia ei ole syytä pitää käynnissä.

Microsoft Security Essentials asennus

1.)

Mene Microsoftin kotisivuille ja paina Lataa nyt (kuvat saa isommaksi klikkaamalla) mse

2.)

Seuraavaksi valitse latauslinkki käyttöjärjestelmäsi mukaan eli ensin valitse kieli ja sitten latauslinkki (käyttöjärjestelmän saat selville Käynnistä > Tietokone hiiren oikealla napilla kuvakkeen päältä valitse >Ominaisuudet) mse2

3.)

Ladattuasi ohjelman Microsoftin kotisivuilta työpöydällesi (esimerkkikuvassa .EXE asennustiedosto on 32 bittiseen Vistaan)

mse3

Huomio, vain 1 virustorjunta ohjelma (sekä palomuuriohjelma) koneessa kerrallaan eli poista ennen asennusta mahdollinen vanha virustorjunta! Ohje ohjelman poistoon täällä sekä täällä.

4.)

Aloita asennus tuplaklikkaamalla asennustiedostoa, jos pyytää järjestelmänvalvojan salasanaa, anna se.

mse4 Paina Seuraava.

5.)

Sinun pitää hyväksyä Käyttöoikeus sopimus asennuksen jatkamiseen. mse5

6.)

Seuraavaksi suoritetaan käyttöjärjestelmäsi aitous tarkastus, piraattiversioon ei onnistu asennus. mse6

7.)

Kun tarkastus on läpäisty onnistuneesti ohjelma varoittaa jos käytössä on vielä jokin muu virustorjunta, paina Asenna mse7 Ohjelman asennus alkaa.. mse8

8.)

Asennuksen jälkeen ohjelmaa ehdottaa nopeaa haittaohjelmatarkistusta tunnistetiedostojen latauksen jälkeen. Klikkaa Valmis mse9

9.)

Ohjelman tunnistetiedot päivittyvät.. mse10 ..ja pikatarkastus alkaa mse11pikatarkastus Tarkastus valmis, Vistassa kesti pikatarkastus n. 5 minuuttia. mse12pikatarkastus_valmis Näin asennus on tehty! Seuraavaksi asetukset kuntoon!

Microsoft Security Essentials asetukset

Eli jostain syystä ainakin Vista ja 7 käyttöjärjestelmät tarjoavat MSE: n automaattisia päivityksiä Valinnaisina päivityksinä (Optional updates)

mse14valinnainen_paivitys

eli ei asenna suoraan automaattisesti päivityksiä ohjelmaan joten suosittelen tekemään seuraavan asetuksen: Avaa ohjelma ja mene Asetukset välilehdelle. Kohdassa Ajoitettu tarkastus tee kaikki alla olevan kuvan lailla eli ruksit oikein ja kohtaan Ajankohta pistä Päivittäinen, valitse sopiva kellonaika tarkastukselle (esimerkissä klo. 19), tarkistustyyppi Pikatarkastus, ruksi kohtaan Tarkista uusimmat virus.. ja ota ruksi pois kohdasta Aloita ajoitettu tarkistus vain, kun tietokoneeni on päällä mutta ei käytössä koska itsellä tarkastus ei alkanut muuten eikä tuo hidasta pahemmin konetta (itsellä tehtävienhallinnassa tarkistuksessa vie muistia 5416 kt ja suoritinkäyttö 0) . Paina lopuksi Tallenna muutokset, muihin asetuksiin ei tarvitse koskea.

mse13asetukset Näin tehtyäsi ohjelma ei tarvitse pahemmin huomiotasi. Silloin tällöin voi tarkastaa Täydellisen tarkastuksen manuaalisesti (avaa ohjelma > Etusivulla pallero kohtaan Täydellinen tarkastus > Paina Tarkasta nyt). Itsellä kirjoitushetkellä 64 bittinen Windows 7 ja hyvin on toiminut reilu kuukauden päivät. 8)

Mitä tehdä jos löytyy virus?

Kokeilin ladata Eicar testi-viruksen (mikä ei oikeasti ole virus) ja ilmoittaa oikealla alhaalla kellon yläpuolella seuraavasti kun löytyy jotain.

mse

Jos näin tapahtuu niin paina Puhdista tietokone, tällöin tapahtuu suositeltu toiminto mikä on poistaminen (tämän saa asetuksista muutettua että laittaa viruksen poiston sijaan karanteeniin). Halutessasi lisää valintoja ilmoitushetkellä paina Näytä tiedot, näin saat määrättyä viruksen halutessasi karanteeniin. mse2 (2) Puhdistuksen ollessa valmis muuttuu ohjelma hälyttävän punaisesta taas vihreäksi. mse14suojattu

Viimeksi muokannut Sammy. 15.10.2013 9:30: Microsoft: Security Essentialsin ei ole tarkoituskaan suojata tietokonettasi tehokkaasti- linkki lisätty