Adobe Flash Playerin päivitys

Uusi opas jälleen tauon jälkeen.

Adobe Flash Player on ohjelma, jota käytetään Adobe Flash (SWF) -tiedostoja tukevien animaatioiden ja elokuvien katseluun. Adobe Flash Playerin on alun perin kehittänyt Macromedia. Ohjelma sisältää sekä multimedian luontiohjelman sekä Adobe Flash Playerin. Se käyttää vektoreita, grafiikkaa ja kirjoituskieltä, jota kutsutaan ActionScriptiksi. (Lähde Wikipedia)

Adobe flash player

Flash player on oikea murheenkryyni, jatkuvasti uutisoidaan sen uusista haavoittuvuuksista ja se kannattaa poistaa kokonaan koneelta.

Jos kuitenkin tarvitset ohjelmaa niin se kannattaa asettaa selaimen asetuksissa niin että käynnistyy ainoastaan luvan kanssa. Osa sivuista ja jotkut pelit vaativat yhä Flash playerin toimiakseen mutta esim. Youtube on jo siirtynyt HTML5 soittimeen.


Googlen Chrome selaimessa Flash player on sisäänrakennettu eli siitä ei käyttäjän tarvitse huolehtia, muihin selaimiin pitää itse se päivittää. Ellet tiedä mikä selain käytössäsi on niin vaikka täältä sen saa selville.

Opas alkaa

  • 1) Aivan aluksi tarkasta täältä että onko käytössä vanha versio ja päivitä tarvittaessa.
  • 2) Hae täältä uusin versio koneellesi, poista kuitenkin ensin ruksi kolmannen osapuolen ohjelmasta (näin kannattaa tehdä aina kun jotain asentaa).
Lataussivu
Lataussivu
  • 3) Kun ohjelma on ladattu koneellesi niin ohjelman voi asentaa vanhan Flash playerin päälle, joskus voi olla tarpeen poistaa vanha ohjelma
    ennen uuden asennusta. Tuplaklikkaa asennustiedostoa niin ohjelma alkaa asentua.
  • 4) Kun ohjelma on asennettu niin mene selaimen lisäosien asetuksiin Työkalut- välilehdelle ja vaihda Flash player käynnistymään ainoastaan luvan kanssa. Ohjeen vaiheiden kuvat Firefox selaimesta.
1) Esimerkissä Firefox selain
1) Esimerkissä Firefox selain
 2) Mene liitännäisiin
2) Mene liitännäisiin
 3) Määritä että käynnistyy ainoastaan luvan kanssa.
3) Määritä että käynnistyy ainoastaan luvan kanssa.

5) Näin Flash player on asetettu turvallisempaan tilaan, nyt sivu kysyy ylälaidasta lupaa Flash playerin käynnistämiseen, anna lupa ainoastaan jos oikeasti tarvitset sitä.

Tälläiselta näyttää luvan pyytäminen, anna lupa vain jos oikeasti tarvitset.
Tälläiselta näyttää luvan pyytäminen, anna lupa vain jos oikeasti tarvitset.

Sammy 13.1.2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*